Aamulehti

Julkista palvelua?

Jouko Jokinen - 07.01.2014 17:22

Jääkiekkonuoret voittivat elähdyttävästi Ruotsin sunnuntaina MM-finaalissa. Voitto herätti iloisten tunteitten lisäksi myös ajatuksia Yleisradiosta ja julkisesta palvelusta.
MTV3 päätti siirtää MM-finaalin maksukanavalta ilmaiselle Subille. Varmasti takana oli bisnesmiesten kavalia markkinajuonia, mutta olihan se loistavaa julkista palvelua. 1,3 miljoonaa ihmistä katsoi ...

Vapise Mustanaamio

Jouko Jokinen - 03.01.2014 18:36

Bengalin viidakon sankari Mustanaamio on vaikeuksissa. Mustanaamio kurittaa edelleen pahiksia, mutta muuten 78-vuotiaan sankarin meno hiipuu. Enää vain 19 prosenttia Aamulehden lukijoista lukee Mustanaamion säännöllisesti.
Miehet ja yli 60-vuotiaat luottavat vielä Mustanaamioon, mutta naiset ja nuoret ovat sankarimme hylänneet.
Kysyimme ...

Uudistimme mobiilisivut, olkaa hyvä!

Seppo Roth - 05.12.2013 21:47

Ajattelimme juhlistaa supertamperelaista itsenäisyyspäivää uusilla mobiilisivuilla. Ja niinpä teimme.

Vähän tiukille meni, mutta joulukuun viidennen päivän iltana saimme ulos uudet sivumme. Ne ovat kokeneet melkoisen kasvojenkohotuksen. Mitä siellä siis on tapahtunut? Ainakin seuraavaa:

1. Toimme etusivulle ...

Syvälliset ja herkät isät

Jouko Jokinen - 13.11.2013 17:21

Perhejournalismissa jokin on muuttunut. Pitkään viime vuosikymmenelle saakka isänpäivä huomioitiin lehdissä lähinnä jonkun naispuolisen tutkijan sunnuntaisella yliö- tai alioartikkelilla, jonka otsikkona yleensä oli ”Miksi mies lyö – perheväkivaltaa ei saa piilotella”. Tai jotain vastaavaa.
Nyt isää ja isyyttä pohditaan lehdissä ...

Sanomalehden palvelun kivijalka

Jouko Jokinen - 24.10.2013 12:49

Miksi sanomalehdessä julkaistaan tv-ohjelmatietoja? Miksi lehdissä on sääsivu? Vieläkö niitä julkaistaan uudessa Aamulehdessä ensi huhtikuussa?
Ohjelmatiedothan löytyvät netistä ja tv:n kaukosäätimen napin takaa. Netti on täynnä sääpalveluita. Älykännykästä saat säätiedot muutamassa sekunnissa. Tarjontaa piisaa.
Vastaus löytyy lehden tehtävästä. Sanomalehti on ...

Team Aamulehti odottaa lehden kehittäjiä Nokialla!

Matti Posio - 18.10.2013 15:29

Rekkakiertueen viimeinen etappi on käsillä. Nokian Citymarketin pihalla jättirekka kutsuu Aamulehden lukijoita kahville ja kehittämään tabloidi-Aamulehden koekappaletta.

Seinällä olevista uusista vedoksista näkyy, miten uudistuneen lehden malli on kiertueen aikana kehittynyt. Team Aamulehden uudistajien puolesta haluan kiittää kaikkia lukijoita ...

Mirja Kuoppalan ennakkoluulo kääntyi ihastukseksi

Matti Posio - 17.10.2013 17:31

Aamulehden uudistajien jättirekka jäi Orivedellä sakean lumisateen keskelle. Väkeä käy silti jatkuvana virtana täällä K-marketin pihalla.

Mirja Kuoppala kertoi suhtautuneensa ensin torjuvasti tabloidi-Aamulehteen. Monen lukijan lailla hän aprikoi, onko uudistunut lehti enää ollenkaan sama tuttu Aamulehti. Rekassa Kuoppala ...

Juhani Kinnunen ideoi Mänttään uuden kadunnimen

Matti Posio - 17.10.2013 13:50

Mänttäläinen lukijamme Juhani Kinnunen, 80, piipahti rekkaan kertomaan näkemyksensä Aamulehdestä. Siinä ohessa käynnistyi keskustelu Mäntän tulevaisuudesta taidekaupunkina. Savosenmäessä asuva Kinnunen miettii tehtaan muuttunutta merkitystä Mäntälle. Hänen mielestään Tehtaankadun nimi tulisi muuttaa Metsäperkeleenkaduksi.

- Olisihan se komea asua vaikka ...

Katso videolta, mitä tilausmyyjä vastaa kysyjille!

Matti Posio - 17.10.2013 13:24

Jussi Horppu tekee päivän parhaan tilaustarjouksen Aamulehden uudistusrekan ulkopuolella. Sisällä lukijat kommentoivat ja kehittävät tabloidi-aamulehden koelehteä. Olemme parhaillaan Mäntän s-marketin edustalla.

Äsken kuvaamallani videolla Jussi kertoo, mitkä ovat lukijoiden yleisimmät kysymykset hänelle - ja mitä hän niihin vastaa.

Kiitos Wrightsonit ja muut uudistusrekan vieraat!

Matti Posio - 12.10.2013 18:13

Aamulehden tabloidi oli tänään ensin Valkeakosken torilla ja sitten koko iltapäivän Ideaparkissa.

Valkeakoskella juttusille tuli poikkeuksellisen monta paperin asiantuntijaa: Jämsän kierrätyspaperin laatua pikkaisen kritisoitiin, mutta muutoin tabloidi sai reilua kannustusta. Kaikesta kyllä huomasi, että oltiin paperin ja Pitkon ...

Seuraavina: Valkeakoski, Ideapark ja Lastenmessut

Matti Posio - 11.10.2013 16:43

Tervetuloa tutustumaan tabloidi-Aamulehden koenumeroon ja ottamaan kantaa, mihin suuntaan lehteä pitää tästä kehittää. Olemme lauantaina 12.10. klo 9-11 Valkeakosken torilla. Sieltä jättirekkamme jyristelee iltapäiväksi Lempäälään Ideaparkin pihalle. Samaan aikaan toiset Team Aamulehden uudistajat ovat kyselemässä ja kuuntelemassa Tampereen messukeskuksessa Lastenmessuilla. ...

Katsele, miten Aamulehden jättirekan taival alkoi!

Matti Posio - 11.10.2013 16:20

Tervehdys. Olen Aamulehden uudistusprojektin vetäjä, ja olemme nyt olleet tien päällä kaksi viikkoa. Sinä aikana olemme jättirekan uumenissa tavanneet satoja, kenties tuhansia pirkanmaalaisia. Kiitos kaikille: Tampereen yliopisto ja keskustori, Sastamala ja Sylvään koulu, Ylöjärven Elo, Parkano viimeksi tänään! Olemme saaneet ...

Kuvia ja videoita rekkakiertueelta: Sastamala, Tre

Matti Posio - 06.10.2013 08:20

Aamulehden tabloidin ja uudistajatiimin rekka kiersi ensimmäisellä viikolla Tampereella ja Sastamalassa (Vammala). Kokoan tänne kuvavälähdyksiä matkan varrelta.

Tapasimme satoja ihmisiä ja saimme melkoisia elämyksiä. Koelehteen satoi kehitysideoita, mutta tekijät saivat etenkin Sastamalassa kannustusta ja koskettavia luottamuslauseita. Sanottiin, että ...

Mitä mieltä tabloidin koelehdestä? vastaa kyselyyn

Matti Posio - 04.10.2013 13:43

Oletko käynyt jättirekalla tai muutoin saanut tutkittavaksi Aamulehden tabloidikokoisen koelehden? Kerro ensivaikutelmista vastaamalla oheiseen kyselyyn. Lomake on sama, johon lukijat ovat vastanneet uudistusrekassa Tampereella ja Sastamalassa.

Millaisia me olemme? Vastaa Pirkanmaa-kysymyksiin!

Matti Posio - 04.10.2013 13:36

Rekkakiertueella on alkanut kuulostaa siltä, että Pirkanmaa on maakunta, jossa harva kokee olevansa ensisijaisesti pirkanmaalainen. Toisin on vaikka Lapissa tai Kainuussa, missä yleisesti ollaan lappilaisia / kainuulaisia ensin ja suomalaisia sitten.

Osana Team Aamulehden rekkakiertuetta haluamme kysyä teiltä ...

Kirjoittajat

AamulehtiJouko JokinenMatti PosioTimo-Jaakko Rautavuori
message