Aamulehti

Hae jäsenyyttä

Kuollut räppäri esiintyi hologrammina

Liisa Mayow - 17.04.2012 17:44

Yhdysvaltalaisilla Coachella-musiikkifestivaaleilla koettiin viikonloppuna pienoinen ihme, kun 16 vuotta sitten kuollut räppäri 2pac eli Tupac Shakur nousi esiintymislavalle. Kuolleista nousemisesta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan artistista luotiin lavalle hologrammi.

Vaikutelma oli hämmästyttävän aito, räppärin kuuluisia tatuointeja myöten. 2pac ...

Titanic SUPER 3D - enemmän efektejä!

Noora Vaarala - 13.04.2012 10:07

Jos Titanic-elokuvan päivittäminen 3D:ksi tuntuu tylsältä, katso SUPER 3D -version traileri. Räjähdyksiä, parempaa musiikkia, aidommat efektit - kuin olisit itse ollut paikalla!

Mr. Gay World -kisassa yllättäviä ongelmia

Noora Vaarala - 12.04.2012 17:23

Mr. Gay World 2012 -kisan voittajaksi on kruunattu uusiseelantilainen Andreas Derleth. Onnea! Kisa ei kuitenkaan sujunut aivan ongelmitta, sillä osa kilpailijoista joutui jättäytymään pois kesken kaiken. Mr. Gay Etiopian ja Mr. Gay Zimbabwen vanhemmat eivät kestäneet lastensa saamaa julkisuutta, ja ...

Webby-ehdokkaat julki

Liisa Mayow - 12.04.2012 10:22

Mistä vuoden 2011 internetissä olikaan oikein kyse? Asian voi tarkistaa digimaailman megapalkintogaalan Webby Awardsin ehdokaslistalta.

Pian jaettavat Webbyt jaetaan nyt jo 16. kerran, palkintokategorioita on kymmenittäin ja ehdokkaita satamäärin. Kisassa etsitään sekä hienoimpia verkkototeutuksia, levinneimpiä meemejä että hulluimpia ...

Välimuisti paljastaa kohutun persubloggauksen

Liisa Mayow - 12.04.2012 00:33

Perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren erityisavustaja Helena Eronen kohahdutti keskiviikkona blogikirjoituksellaan, jossa hän ehdotti hihamerkkejä Suomessa oleskeleville ulkomaalaisille. Viittaukset Natsi-Saksaan ja juutalaisten hihamerkkeihin ovat ohuesti jos ollenkaan verhottuja.
Eronen on kuitannut kirjoituksen huumoriksi, mutta vitsi tai ei, kirjoitus poistettiin tämän blogista ...

Hämmästyttävät pilvimuodostelmat kuvina

Noora Vaarala - 11.04.2012 20:33

Etsitkö pilvistä erilaisia muotoja? Et ole ainoa. Osa uskomattomista pilvimuodostelmista on tallennettu myös filmille. Clouds that look like things -kuvakokoelmasta löytyy muun muassa jänis, Aladdinin lamppu, höyhen, vauva ja delfiini.

Vakooja juoruaa blogissa Fox Newsin sisäpiiristä

Liisa Mayow - 11.04.2012 15:54

Kärjekäs Gawker -sivusto paljasti tiistaina uusimman työntekijänsä: nimettömän Fox News Channelin toimittajan, joka ryhtyy kirjoittamaan sivustolle paljastusblogia työnantajastaan.

Äärikonservatiivisuudesta ja usein jopa suoranaisesta uutisten vääristelystä tunnettu räväkkä Fox News on alkanut inhottaa työntekijää niin paljon, että tämä aikoo ...

Megaupload-oikeusfarssi pahenee

Kyuu Eturautti - 10.04.2012 20:26

Taannoin laajalti uutisoitu Megaupload-latauspalvelun sulkemiseksi tehty poliisioperaatio kerää yhä enemmän kritiikkiä ja pahempia farssin piirteitä. Aiemmin viranomaiset jäivät kiinni väärin tehdystä pidätys- ja takavarikointimääräyksestä. Lisäksi todistusaineistosta on löytynyt asiavirheitä ja tuoreimpana sotkun osana poliisi näyttää tuhonneen puolustuksen videotallenteita.

...

Huono päivä? Näillä selviät!

Noora Vaarala - 10.04.2012 17:39

Roosa Murto listaa blogissaan keinoja ankeuden voittamiseksi. Sivustoja, joilla vierailu pelastaa surkean päivän, on kolme:

1. Should I do my work? (Pitäisikö minun tehdä työni?)
2. Am I awesome? (Olenko loistava?)
3. 13 simple steps to get you ...

Terveystietoja varastettu USA:n Utahissa

Kyuu Eturautti - 09.04.2012 14:00

Yhdysvaltain Utahin osavaltion terveysviranomaiset ovat ilmoittaneet järjestelmiinsä tapahtuneesta suuresta tietomurrosta. Puolitoista viikkoa sitten tehdyssä iskussa varastettiin yli 180 000 ihmisen terveys- ja muita henkilökohtaisia tietoja, näiden joukossa yli 25 000 sosiaaliturvatunnusta. Rikoksesta epäillään itäisen Euroopan alueella toimivia verkkorikollisia, mutta tämän ...

Ranskan piraattilain vaikutuksia kyseenalaistetaan

Kyuu Eturautti - 09.04.2012 13:41

Viime viikolla uutisoitiin näyttävästi, miten Ranskassa käyttöön otettu uusi, tiukempi nettipiratismin vastainen laki oli vähentänyt luvatonta verkkolataamista huomattavasti. Uusi laki mahdollistaa varoituskirjeet epäillyille tahoille sekä verkkoyhteyden katkaisun toistuvista rikkeistä. Asiaa ajanut viranomaistaho ylisti lain vaikutusta ja totesi sen toimineen juuri ...

Armeija ei suostu taka-alalle Egyptissä

Heikki Ikonen - 09.04.2012 11:46

Politiikan professori Henry Carey arvioi, että Egyptin kansannousun lopullisilla tuloksilla on suuntaa antava merkitys koko arabimaailmalle. Suunta vain ei ole lupaava: armeija ei ole luovuttanut valtaa siviileille, ja kuluneen vuoden aikana armeijan arvioidaan murhanneen tai kiduttaneen kolmea sataa mielenosoittajaa.

Pelottavat pääsiäispuput lasten kiusana

Leena Pihkala - 09.04.2012 11:00

Kuka nyt pupua pelkäisi? Melko moni, jos tähän kuvakoosteeseen on uskominen!

Yhdysvalloissa lapset istutetaan pääsiäispotrettia varten ostoskeskuksien pupumaskottien syliin. Omituiset pupupuvut eivät kuitenkaan aina edusta ompelutyön helmiä, eivätkä pienokaiset riemastu jäniksen syliin pääsemisestä.

Karmeat kaniinit naurattavat ...

Vältä virheet: kuolevien viisi suurinta katumusta

Noora Vaarala - 09.04.2012 10:51

The Guardian kertoo australialaisesta sairaanhoitajasta, joka on saattohoitotyössään kuunnellut kuolemaa lähestyvien ajatuksia eletystä elämästä. Hän alkoi pitää aiheesta blogia, josta tuli ennen pitkää kirja.

Bronnie Ware on listannut viisi asiaa, jotka kuolevia kaduttavat kaikkein eniten.

1. ...

Erakkorapu elää leikkisässä legokuoressa

Leena Pihkala - 09.04.2012 10:49

Erakkorapu Harry ei huolinut kuorekseen tavallista simpukkaa tai etanankuorta, vaan torjui ne yksi kerrallaan. Legolandissa asuva äyriäinen valitsi sen sijaan kodikseen punaisista, sinisistä ja keltaisista legopalikoista tehdyn, ympäristöön sointuvan asumuksen.

Kirjoittajat

AamulehtiAino ÖhmanAnttiLahdeErik AhonenHeikki IkonenHilkka KarvonenJanica BranderJohanna JunttilaKaisa JärveläKirsi HölttäKyuu EturauttiLeena PihkalaLiisa MayowMarkus MäättänenMatti MörttinenMatti PosioNea BarmanNoora VaaralaSaara TunturiSari TorvinenStefuSuvi SinervoTimo-Jaakko RautavuoriTimo-Pekka HeimaToni HopponenTuomo BjörkstenValtteri MörttinenVirkkulaZuzan Rasulzade
message